Erica Sahlin:
När vi i Sjukvårdspartiet beslutade att inte ställa upp i valet 2014 visste vi att vi skulle saknas, men inte att tomrummet skulle bli så stort.
– Vår politik har sin utgångspunkt i den verklighet som råder i verksamheten. Vi har insett att det bara är tillsammans med personalen som vi kan utveckla verksamheten. Idag är det alldeles för många som upplever att politiken och den högsta ledningen är för långt borta, eller helt enkelt inte lyssnar.

Att Sjukvårdspartiet skulle göra comeback och samarbeta med Västra Initiativet i Sollefteå är något som vuxit fram. Med tanke på det missnöje mot landstingets politiker, som visat sig tydligt genom bland annat ett par gigantiskt stora manifestationer, kan detta inte vara särskilt överraskande.

Det känns bra att kunna ge beskedet att vi gör comeback 2018 och gör det nu ännu starkare med en energisk samarbetspart.

-Vi har också goda och etablerade kontakter med likasinnade i hela Norrland och är övertygade om att vi kommer att få en stark koalition som direkt kommer att kunna påverka den politiska riktningen för regionen.

————————————————————————-

Arbetet med program 2018 startar så snart förutsättningarna för landstings/regionvalet 2018 blir kända.