Om Sjukvårdspartiet Västernorrland

Sjukvårdspartiet bildades år 1994 i Härnösand.

I valet 1994 vann partiet 8 mandat i tidigare landstingsfullmäktige och blev därmed näst största parti. Partiet har därefter under sju val kämpat för en tillgänglig och decentraliserad sjukvård för hela länet. Efter valet 2022 är Sjukvårdspartiet återigen näst största parti i Västernorrland med c:a 19% av rösterna.

Sjukvårdspartiet Västernorrland

Anders Kempe och Lars Olof Hemmingson (båda läkare) grundade Sjukvårdspartiet Västernorrland år 1994 under följande devis:

“Ett ovanligt parti för vanliga människor”.

I detta uttryck låg en förhoppning om att skapa ett alternativ för de som ville agera politiskt utan att bli förknippade med uppdelningen i så kallade “block”.

Sjukvårdspartiet kom in i landstinget (numer kallat för region) efter en medveten satsning. Eftersom partiet ville tillvarata det stora förtroende som erhållits hos invånare i Härnösand, ställde man även upp i det lokala kommunvalet.

Sjukvårdspartiet Västernorrland har alltid haft förhoppningar om politisk förnyelse och att de platser vi har haft i folkvalda församlingar ska leda till förändring. Framför allt förändringar i form av en bättre och mer nära sjukvård över hela länet.

Vi värnar om att bibehålla en fristående ställning utan band till de politiska blocken, likaså anknytning till de gamla ideologierna.

Det starka engagemang och den sakkunskap som finns inom partiet har bidragit till många framgångar under våra 20 år i politiken. Partiet har genom åren exempelvis kunnat presentera flertalet analyser och granskningar. Många av dessa har dessutom inte tagits fram på något annat håll tidigare.

Vår vision är: Region Västernorrland – En region som medborgarna är stolta över.

Mer att läsa:

Sjukvårdspartiet VästernorrlandSjukvårdspartiet Västernorrland

Kontakta oss:

Sjukvårdspartiets Kansli

Sjukvårdspartiet Västernorrland
Storgatan 6, 871 40 Härnösand

Organisationsnummer:
888800-6940

kansliet@sjukvardspartiet.se

Lokala Partiers Nätverk - Logotype

Sjukvårdspartiet är stolt medlem i intresseföreningen
Lokala Partiers Nätverk