Sjukvårdspartiet Västernorrland är Region Västernorrlands näst största parti och Sveriges största lokala parti. Vi är det ledande oppositionspartiet i regionen. Nu söker vi en till politisk sekreterare för att stärka upp vår organisation och bli en del av vårt team.

Bildtext: Robert Thunfors och Pia Lundin, regionråd i opposition

Vi erbjuder ett spännande arbete med stor frihet men under stort ansvar. Du är i händelsernas centrum för det politiska beslutsfattandet i Region Västernorrland som har ansvar för hälso- och sjukvård, regional utveckling, kultur, folkbildning och kollektivtrafik.

Arbetsuppgifter
I rollen som politisk sekreterare arbetar du främst med våra regionråd men stödjer också andra förtroendevalda som företräder Sjukvårdspartiet. Du ska hjälpa regionråden och övriga förtroendevalda att lyckas i sitt uppdrag och underlätta regionrådens vardag i form av praktiska frågor men också mediahantering och övriga kommunikationsfrågor.

Exempel på kommunikationsfrågor kan vara omvärldsbevakning, skriva pressmeddelanden och debattartiklar, hantera sociala medier men även produktion av grafik, foto, podd och filmklipp.

I din roll som politisk sekreterare bidrar du också till att bygga en stark och hållbar organisation i form av medledare och inspiratör. Det innefattar att aktivt vara en del av partiets utvecklingsarbete och bibehålla och utveckla vår starka kampanjorganisation. Detta för att nå målet att bli Region Västernorrlands största parti i regionvalet 2026.

Kvalifikationer
Du har ett samhällsintresse med en stor social förmåga och som gillar att interagera med andra människor, bygga relationer och samarbeta med andra. Det är också viktigt att du kan uttrycka dig väl, i framför allt skrift.

Arbetet kräver att du är självgående, ansvarstagande, tar egna initiativ, serviceinriktad, strukturerad samt flexibel eftersom det kan vara många bollar i luften och arbetsuppgifter kan behöva prioriteras om på kort varsel. Du är också prestigelös och är införstådd i att du arbetar i en demokratisk styrd organisation.

Vidare ser vi gärna att du har lämplig utbildning inom exempelvis journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap, grafisk design, statsvetenskap eller motsvarande kunskaper som du har förvärvat genom arbetslivserfarenhet.

Körkort är ett krav och tillgång till egen bil är meriterande.

Arbetstiden är oreglerad och både kvälls- och helgarbete förekommer. Tjänsten utgår från Regionens hus i Härnösand. Det finns möjlighet till distansarbete när verksamheten tillåter.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning på heltid från överenskommet datum, tidigast 1 september och som längst till och med 2026-12-31. Enligt kommunallagen har du rätt till tjänstledighet från annan anställning för arbete som politisk sekreterare i Region Västernorrland.

Skicka in ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du är lämplig för tjänsten till kansliet@sjukvardspartiet.se Märk ämnesraden med “Politisk sekreterare”. Sista ansökningsdag är 7 augusti.

Individuell lönesättning. Bifoga löneanspråk i din ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan och att få välkomna dig till vårt team!

Vid frågor om tjänsten

Robert Thunfors
Regionråd i opposition
robert.thunfors@sjukvardspartiet.se
Tel: 0735018326

Pia Lundin
Regionråd i opposition
pia.lundin@sjukvardspartiet.se
Tel: 070 259 41 51