Replik på insändaren “Inget ovanligt att förtroendevalda får kritik – det borde Sjukvårdspartiet veta“.

Nu förstår jag inte Socialdemokraternas resonemang, ska jag för att jag är man inte få reagera när ni angriper min partikollega? Det blir ju tydligt med er insändare vilka som behöver hjälp att försvara ert bakhåll i nämnden! Vi lyfter fram problemen med hur Socialdemokraterna agerade i nämnden.

Frågan är om ni fastnat så hårt i det debattklimat som socialdemokratin odlat fram i Region Västernorrland att ni inte märker det problem som Bodil Hansson (S) berättade om i SVT Västernorrland 8 mars 2021 – det som starka politiker, och främst kvinnor, blir utsatta för i politiken? Ser ni inget problem med det klimatet?

Socialdemokraterna ber oss att vänta med kommentarer tills de fått läsa in sig på underlag från tjänstemännen. Det är tydligt att de vill styra vem som ska få ordet och när, så att de kan slippa jobbiga replikskiften där de är svarslösa.

Vi i Sjukvårdspartiet kommer även i fortsättningen att uttala oss i frågor där vi har erfarenhet och fakta att backa upp våra argument. I detta fall handlade det om att en stängning av respiratorvården i Sollefteå riskerar patientsäkerheten på Sollefteå sjukhus.

Ni väljer att passa på frågor om detta just nu i väntan på tjänstemännen, så Sjukvårdspartiet får väl önska er välkomna in i debatten i slutet av mars.

Mathias Westin, ordinarie ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden för Sjukvårdspartiet Västernorrland