Jonas Bergströms ledare om Robert Thunfors timeout är ett försök att flytta fokus från Region Västernorrlands katastrofala ekonomi.

Det skriver Sjukvårdspartiet i en replik till Jonas Bergström

Sjukvårdspartiet Västernorrland - vi sätter vården främst!

Jonas Bergström (S) hackar som vanligt på Sjukvårdspartiet utan annat underlag än illvilja. Nu handlar det om att Robert Thunfors tar timeout från politiken. Bergström påstår att detta ”bemötts med kall tystnad” från det egna partiet och citerar pressmeddelandet: ”Sjukvårdspartiet kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer utöver detta meddelande”.

Det Jonas Bergström inte begripit – eller inte vill begripa – är att Robert själv skrivit pressmeddelandet. Det är han som undanbett sig alla kommentarer.

Orsaken till Bergströms påhopp är att Robert Thunfors i regionfullmäktige strimlade majoritetens katastrofala budget som nu ödelägger både vården och regionens ekonomi. Ledarartikeln (S) är ett klumpigt försök att flytta fokus från regionens katastrofala läge och den fantasibudget som majoriteten drev igenom.

Jonas Bergström använder alltså en persons psykiska ohälsa för att försöka vinna väljare åt Socialdemokraterna. Hans anklagelser om att Mattias Rösberg och Pia Lundin mobbar Robert är rent förtal. Är Bergström så enfaldig att han tror att vi skulle göra oss av med den skickligaste politikern i Region Västernorrland?

I Sjukvårdspartiets pressmeddelande står att ”om en sjukskrivning blir aktuell kommer regionfullmäktige i februari att utse ett tillförordnat oppositionsråd.”

För att vara ledarskribent är Jonas Bergström häpnadsväckande okunnig. Han påstår att ”det finns ingenting som heter tillförordnat oppositionsråd”.

Men i kommunallagen står sedan 2017 att fullmäktige kan utse en ersättare för en politiker som beviljats ledighet. Men det är fullmäktige, inte Jonas Bergström, som bestämmer vad ersättaren ska kallas. Dags för en ersättare för Bergström?

Vi tar starkt avstånd från Jonas Bergströms påhopp och hoppas att även politiska kollegor, oavsett parti sluter upp bakom oss. Även vi måste få söka bot – utan att möta lögnaktiga angrepp.

Pia Lundin (SJVP), regionråd

Daniel Nydahl (SJVP), gruppledare

Ingela Korhonen (SJVP), tf ordförande i partistyrelsen

Mattias Rösberg (SJVP), ledamot i fullmäktige

Else Ammor (SJVP), ledamot i fullmäktige

David Forslund (SJVP), ledamot i fullmäktige

Isabell Tejbo (SJVP), ledamot i fullmäktige

Läs mer på Tidningen Ångermanland: SJVP: Vi tar avstånd från Bergströms påhopp – Tidningen Ångermanland (tidningenangermanland.se)