Om partiet - Sjukvårdspartiet Västernorrland

Om Sjukvårdspartiet Västernorrland

Sjukvårdspartiet Västernorrland bildades år 1994 i Härnösand, Västernorrlands län. I valet 1994 vann partiet åtta mandat i dåvarande landstingsfullmäktige och blev näst största parti. Sjukvårdspartiet har under sex val kämpat för en tillgänglig och decentraliserad sjukvård för hela länet.

Sjukvårdspartiet Västernorrland bildades 1994 av läkarna Anders Kempe och Lars Olof Hemmingsson under devisen “Ett ovanligt parti för vanliga människor”.

I uttrycket låg en förhoppning om att skapa ett alternativ för dem som ville agera politiskt utan att bli förknippade med den blockuppdelning som rått länge i svensk politik. Vi kom in i landstinget genom en medveten satsning, men det var också viktigt för oss att ställa upp i kommunvalet i Härnösand och tillvarata det stora förtroende som partiet fått hos härnösandsborna.

Vi har alltid haft förhoppningar om politisk förnyelse och att platserna vi har haft i folkvalda församlingar ska kunde leda till förändring. Förändring i form av en bättre och mer nära sjukvård över hela länet.

Vi värnar om en fristående ställning utan band till de politiska blocken i rikspolitiken eller knytning till de gamla ideologierna. Under våra snart 20 år i politiken har vi kunnat räkna in många framgångar genom vårt engagemang och den sakkunskap vi har kunnat presentera i analyser och granskningar, som inte tagits fram från annat håll.

Vår vision är Region Västernorrland – En region som medborgarna är stolta över.

Läs mer

Läkare startade parti för att kunna påverka vården


Kontakta oss

E-post:
kansliet@sjukvardspartiet.se

Adress:
Sjukvårdspartiet Västernorrland
Södra Vägen 3B, 871 40 Härnösand

Organisationsnummer:
888800-6940

Kontaktuppgifter till enskilda personer


Styrelsen i Sjukvårdspartiet Västernorrland

2021/22

Styrelsen är högsta beslutande organ mellan partistämmor i Sjukvårdspartiet. Styrelsen består av ordförande, vice ordförande, kassör och åtta övriga ledamöter samt fem ersättare. Styrelsen har också ett arbetsutskott som består av fem personer som bereder ärenden till styrelsen och beslutar i frågor som styrelsen har delegerat.

Styrelsens arbetsutskott

Porträtt Mattias Rösberg

Mattias Rösberg
Ordförande för Sjukvårdspartiet

Tel: 073 077 18 32
E-post: mattias.rosberg@sjukvardspartiet.se

Lotta Borg
Vice ordförande för Sjukvårdspartiet

Tel: 070 216 49 50
E-post: lotta.borg@sjukvardspartiet.se

Pia Lundin
Kassör för Sjukvårdspartiet

Tel: 070 259 41 52
E-post: pia.lundin@sjukvardspartiet.se

David Forslund, Timrå
Ledamot i arbetsutskottet

E-post: david.forslund@sjukvardspartiet.se

Else Ammor, Sundsvall
Ledamot i arbetsutskottet

E-post: else.ammor@sjukvardspartiet.se

Övriga ledamöter i styrelsen

Isabelle Tejbo, Härnösand

E-post: isabelle.tejbo@sjukvardspartiet.se

Caroline Nordgren, Sundsvall

E-post: caroline.nordgren@sjukvardspartiet.se

Linda Matsson, Ånge

E-post: linda.matsson@sjukvardspartiet.se

Jan Lötberg, Kramfors

E-post: jan.lotberg@sjukvardspartiet.se

Gunilla Fluur, Sollefteå

E-post: gunilla.fluur@sjukvardspartiet.se

Linus Källgren, Sollefteå

E-post: linus.kallgren@sjukvardspartiet.se

Ersättare i styrelsen

Robert Thunfors, Timrå

E-post: robert.thunfors@sjukvardspartiet.se

Per Gybo, Sollefteå

E-post: per.gybo@sjukvardspartiet.se

Jörgen Åslund, Sollefteå

E-post: jorgen.aslund@sjukvardspartiet.se

Leif Edh, Ånge

E-post: leif.edh@sjukvardspartiet.se

Mattias Ahlenhed, Ånge

E-post: Mattias.ahlenhed@sjukvardspartiet.se


Sjukvårdspartiet i sociala medier

Socialdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna vill lägga ner 70 fastställda vårdplatser samtidigt som det bara i Sundsvall har 58 överbeläggningar just nu. Regionpodden har intervjuat sjukvårdspartisten Isabelle Tejbo som jobbar på Sundsvall. Detta är ett avsnitt som alla regionpolitiker och medborgare i detta län borde lyssna på!#16 Hotet mot Akutgeriatriska avdelningen i Sundsvall - Med Isabelle TejboÅr av misslyckad politik och besparingar som inte givit resultat samtidigt med sveriges högsta stafettkostnader sett till andel av kostnader för stafettpersonal har åter igen resulterat i att ett nytt sparförslag för länets vård läggs fram. Förslaget består av flera delar där en del som kallas “kostnadsbesparingar innom närsjukvårdsområde söder” syftar till en permanent nedläggning av akutgeriatriska avdelningen i Sundsvall. Isabelle Tejbo jobbar som undersköterska vid denna nedläggningshotade avdelning och förklarar vad de gör samt varför det är en dålig ide att lägga ner. För att lyssna klicka på någon av följande länkar eller sök på Regionpodden där du hittar poddar: ▶ Regionpodden.seregionpodden.se/16-hotet-mot-akutgeriatriken-i-sundsvall-med-isabelle-tejbo/ ▶ Spotifyopen.spotify.com/episode/1D3MUU20LA3qxeDBORXhSJ?si=xIc6sqo8RxuvtV1STta1zA&dl_branch=1 ▶ Apple Podcastpodcasts.apple.com/us/podcast/16-hotet-mot-akutgeriatriken-i-sundsvall-med-isabelle/id1516540535?...Tack för att du lyssnar! ... See MoreSee Less
View on Facebook

Facebook Messenger