fbpx

Om Sjukvårdspartiet Västernorrland

Sjukvårdspartiet Västernorrland bildades år 1994 i Härnösand, Västernorrlands län. I valet 1994 vann partiet åtta mandat i landstingsfullmäktige och blev näst största parti. Sjukvårdspartiet har under sex val kämpat för en nära och decentraliserad sjukvård för hela länet.

Sjukvårdspartiet Västernorrland bildades 1994 av läkarna Anders Kempe och Lars Olof Hemmingsson under devisen “Ett ovanligt parti för vanliga människor”.

I uttrycket låg en förhoppning om att skapa ett alternativ för dem som ville agera politiskt utan att bli förknippade med den blockuppdelning som rått länge i svensk politik. Vi kom in i landstinget genom en medveten satsning, men det var också viktigt för oss att ställa upp i kommunvalet i Härnösand och tillvarata det stora förtroende som partiet fått hos härnösandsborna.

Vi har alltid haft förhoppningar om politisk förnyelse och att platserna vi har haft i folkvalda församlingar ska kunde leda till förändring. Förändring i form av en bättre och mer nära sjukvård över hela länet.

Vi värnar om en fristående ställning utan band till de politiska blocken i rikspolitiken eller knytning till de gamla ideologierna. Under våra snart 20 år i politiken har vi kunnat räkna in många framgångar genom vårt engagemang och den sakkunskap vi har kunnat presentera i analyser och granskningar, som inte tagits fram från annat håll.

Vår vision är Region Västernorrland – En region som medborgarna är stolta över.

Läs mer:

Läkare startade parti för att kunna påverka vården

Sjukvårdspartiet är stolt medlem i intresseföreningen Lokala Partiers Nätverk

Sjukvårdspartiets styrelse

Mattias Rösberg

Mattias Rösberg

Ordförande

Katarina Hägg

Katarina Hägg

Vice ordförande
Annika Engström

Annika Engström

Kassör
Mathias Westin

Mathias Westin

Sekreterare
Barbro Ekevärn

Barbro Ekevärn

Ledamot
Ola Johansson

Ola Johansson

Ledamot
Isabelle Tejbo

Isabelle Tejbo

Ledamot
Per Gybo

Per Gybo

Ersättare
Pia Lundin

Pia Lundin

Ersättare
Facebook Messenger